Bewegen & Welzijn

Bewegen van lichaam en geest is belangrijk voor jong en oud. Regelmatig bewegen heeft niet alleen grote voordelen voor de lichamelijke gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan de geestelijke gesteldheid. Hiervoor biedt de Volksuniversiteit Nunspeet cursussen Yoga, Pilates, Valpreventie en Leefstijl.  

Yoga

Hatha‐yoga is een goed toepasbare no‐nonsense yoga voor iedereen die een uur per week bezig wil zijn met lichaam en geest. Allerlei oefeningen en onderwerpen komen gedurende het cursusjaar voorbij. 

===> Wist u, als er plek is, dat u zich ook later kunt inschrijven, natuurlijk met een aangepast tarief.

Yoga

36 × op do 05 sep 2024 09:00 € 355,00

Yoga

33 × op di 01 okt 2024 19:30 € 325,00

Yoga

33 × op di 01 okt 2024 20:45 € 325,00
Pilates

Pilates is een gedisciplineerde vorm van lichaamsbeweging, vanuit een andere grondslag dan bijvoorbeeld Yoga. Pilates richt zich meer op fysiek welzijn,  daar waar yoga zich ook beweegt in de richting van mentaal en energetische verdieping door meditaties en ademhalingsoefeningen.

Het oorspronkelijke concept van Pilates is uitgewerkt door Josef Hubertus Pilates, een man van Duitse afkomst. Het concept is wereldwijd bekend en ontzettend populair. U leert het concept van Pilates te begrijpen en zult ervaren hoe het lichaam fysiek sterker en leniger wordt.

Pilates

36 × op do 05 sep 2024 10:15 € 355,00
Bridge

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan u veel plezier kunt beleven. Bij bridge speelt u samen met uw partner die tegenover u zit tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeert u met uw partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Dit doet u door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Want iedereen kan bridge leren. Elk spel duurt ongeveer tien minuten. 

Mindfulness

Wilt u leren om meer opmerkzaam te zijn? Meer aanwezig te zijn in het hier en nu? Wilt u uw kwaliteit van leven verbeteren? Niet meer piekeren over het verleden of u zorgen maken over de toekomst? Zelfs beter leren omgaan met uw emoties? Mindfulness kan u hierbij helpen. Met de oefeningen uit deze cursus leert u zich staande te houden in een druk leven en meer te genieten. U oefent zich bewuster in het moment leven. Deze training is voor iedereen, ook als u het leven niet als problematisch ervaart.

Valpreventie

Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. 

Leren vallen en leren niet te vallen...

4 × op di 08 okt 2024 13:30 € 45,00
Leefstijl

Jouw leefstijl bepaalt in grote mate wat je vandaag, morgen en in de toekomst uit het leven haalt. Het gaat over hoe je je leven inricht, van je slaapgewoonten tot je bewegingsniveau, van je voedingspatroon tot zingeving. Het draait allemaal om jouw basis, die op lange termijn een groot verschil kan maken.

Cursus leefstijl

5 × op di 08 okt 2024 10:00 € 65,00