Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2.05

Yoga & Mindfulness

Yoga & Mindfulness
Cursuscode: 2.05

Yoga & Mindfulness

Binnen deze cursus wordt de relatie tussen yoga en aandachtstraining belicht, onderzocht en ontwikkelt. Met hulp van mindfulness onderzoek je hoe jij de automatische piloot bij jezelf kunt doorbreken, met name qua gedachtenpatronen. Ook tijdens yogabeoefening ontstaat er een automatische piloot. Door herhaling wordt de uitvoering van yogahoudingen onthouden door je hoofd en lijf. Vergelijkbaar met het proces van leren fietsen, schrijven of praten. Met deze cursus leer je fysieke en mentale ervaringen vanaf de yogamat te spiegelen aan je dagelijks leven en omgekeerd.  Veelal ontwikkelt hiermee een verdieping van de yogabeoefening en kunnen ook patronen in het dagelijks leven zichtbaar worden gemaakt. Vervolgens maakt dat bewustzijn dat je er gericht iets mee kunt doen; een positief patroon versterken en een minder positief patroon veranderen naar een positieve.

Thema’s die een rode draad vormen bij mindfulness zijn “niet-oordelen”, “geduld”, “eindeloos beginnen”, “vertrouwen”, “niet-streven”, “acceptatie” en “loslaten”. Aandachtstraining, meditatie en zelfobservatie zijn onlosmakelijk met yoga en mindfulness verbonden. Oefening baart kunst, zoals met veel dingen in het leven. Naast theoretische achtergronden en beoefening van yogahoudingen en meditatie worden ook leuke praktische huiswerkopdrachten meegegeven. Dit maakt dat mindfulness ook in het dagelijks leven steeds meer voet aan de grond krijgt.    

Woensdag 14 september 2022
28 lessen van 1 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 229,00
Mw. (Jolanda) van 't Hof
10:15 - 11:15
Locatie: Veluvine (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Jolanda) van 't Hof
(Jolanda) van 't Hof
Blij en enthousiast voel ik me, omdat ik vanaf september 2022 de yogacursussen van Sas Breeuwsma voor de VU Nunspeet mag overnemen. Natuurlijk leren we elkaar gedurende de yogalessen steeds beter kennen, maar hier alvast een kort voorstelmoment. Mijn naam is Jolanda van ’t Hof. Ik ben opgegroeid in Oosterwolde waar ik gedurende mijn jeugd heb mogen genieten van opgroeien in het buitengebied. Buiten school om was ik altijd wel op de ponyrug te vinden. Nog altijd maken paarden een vertrouwd en veilig gevoel in mij los. Een flink aantal jaren en verhuizingen verder, ben ik zo’n 4 jaar geleden weer in Elburg komen wonen. Zo’n 8 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Ook al is er in de tussentijd veel veranderd, yoga is de constante in mijn leven geweest. Anders gezegd is yoga ook steeds belangrijker in mijn leven geworden. Er ontstond zelfs de kans om van mijn passie mijn werk te maken. Nu mag ik dagelijks mensen meenemen in de levensfilosofie en traditie van yoga. En eerlijk gezegd, het voelt geen dag als werk. Wat ik zo mooi vind aan yoga is dat er zo’n verscheidenheid aan mensen op de mat verschijnen. En eigenlijk leren we allemaal van elkaar. In de basis zijn we allemaal gelijk, maar toch ook weer zo verschillend. Nog wat andere leuke wetenswaardigheden over mij zijn: mijn vakantiehart heb ik verloren aan Bali, een aantal van mijn yogaopleidingen hebben hier ook hun oorsprong gevonden. Daarnaast breng ik graag wat uren tuinierend door en blijf ik me verdiepen in alles wat met yoga te maken heeft. Ik lees graag een boek, het liefst in het gezelschap van mijn kat. Wandelingen, muziek, theater, kunst, familie, vrienden en mijn vrijwilligerswerk als buddy voor stichting Handicap Nederland brengen ook veel plezier in mijn leven. Ik hoop jullie de komende jaren met veel plezier te mogen ondersteunen op jullie verdere ontwikkeling op het yogapad. Hoe die zich van persoon tot persoon ook mag ontwikkelen, het voelt goed om daar een steentje aan te mogen bijdragen. Ik hoop jullie het nieuwe cursusjaar te mogen ontmoeten! Ik kijk er in ieder geval naar uit.