Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen

Creatief

Tijdens de basiscursus leert u de mogelijkheden van uw camera kennen en legt docent Harry Konings u de basisprincipes van het fotograferen uit: het belang van de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd en ISOwaardes), witbalans, camerapositie en compositie. Ook vertelt hij u hoe u uw camera kunt onderhouden en welke hulpmiddelen u nodig heeft. U krijgt een aantal praktische huiswerkopdrachten die in de cursus worden besproken. De op een na laatste les is een praktijkochtend (zaterdag) op een buitenlocatie in of nabij Nunspeet.

Voor het volgen van deze cursus heeft u een eigen digitale (compact)camera of spiegelreflexcamera nodig.

Lees meer
Binnenkort: Fotografie basis cursus
Fotografie basiscursus 6 x op Don 07-03-2019 19:30 - 21:30

De cursus fotografie voor gevorderden borduurt voort op de kennis die u in de basiscursus heeft opgedaan. Deze cursus gaat dieper in op compositie, licht‐ en kleurgebruik, bestandformaten en fotobewerking. Ook wordt ingegaan op aspecten van natuurfotografie, portretfotografie en het fotograferen van gebouwen en architectuur. Tijdens de cursus werkt u toe naar een prachtig eindproduct dat u thuis aan de wand kunt hangen. De op een na laatste les is een praktijkochtend (zaterdag) op een buitenlocatie in of nabij Nunspeet.

Voor het volgen van deze cursus heeft u een eigen digitale (compact)camera of spiegelreflexcamera nodig.

Lees meer
Binnenkort: Fotografie gevorderden/vervolg cursus
Fotografie gevorderden 6 x op Don 17-01-2019 19:30 - 21:30
Fotografie gevorderden 6 x op Don 28-03-2019 9:30 - 11:30

De doelstelling van deze cursus is het leren toepassen van de lesstof uit de basiscursus (en eventueel de gevorderdencursus) in de natuur of stedelijke omgeving. De cursussen bestaan uit (architectuur: een theoriedeel en) twee praktijkdelen op zaterdag.

Lees meer
Binnenkort: Fotografie natuur en architectuur
Fotografie natuur 2 x op Zat 09-03-2019 10:30 - 13:30
Fotografie architectuur 3 x op Woe 20-03-2019 19:30 - 21:30

Werken met bloemen en ander groen om diverse stukken te maken. Zie de workshop omschrijvingen voor meer gedetailleerde informatie.

Lees meer

In deze cursus kunt u onder begeleiding van een ervaren metaalbewerker en op professionele wijze uw eigen product uit staal maken. Hierbij heeft u de keuze uit een vuurkorf, een sidetable of een werkstuk in overleg. Als de tijd het toelaat is het uiteraard ook mogelijk meerdere van deze producten te maken. De basis voor deze producten is staal, dus u kunt verwachten dat alle aspecten van de metaalbewerking (zagen, buigen en zetten, lassen etc) langs gaan komen. Gezien de aard van de workshop is enige technische vaardigheid wel vereist. U gaat naar huis met een compleet product, wat u eventueel thuis nog verder kunt aanpassen aan uw wensen.

Bijzonderheden: Deze cursus wordt gegeven bij Jan Kuipers aan de Industrieweg 20 in Nunspeet. U betaalt per gemaakt product € 40,‐ voor de materialen. Dit kunt u contant voldoen aan de docent. Draag kleding die vies mag worden of een overall. De docent zorgt voor veiligheidsschoenen etc.

Lees meer

Voor degene die meer wil weten omtrent styling, kleur en vormgeving.

Lees meer
Binnenkort: Interieur & Styling
Interieur en Styling 3 x op Maa 04-02-2019 19:30 - 21:30