Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 3.32

Tekenen en schilderen

Tekenen en schilderen
Cursuscode: 3.32

Wie heeft niet eens op een mooi plekje willen tekenen? Je ziet zoveel meer dan wanneer je een foto neemt! Vooral op vakantie is het een geliefde bezigheid.

Voor de beginners is er een serie kijkopdrachten waarbij we gaan letten op de natuur, maar ook dagelijkse voorwerpen en portret - model zullen aan de orde komen. We werken met zwart-wit materialen en met gekleurde tekenmaterialen zoals (pastel)krijt en aquarelpotlood.

Je krijgt een materialenlijst, die in de loop van de tijd aangeeft wat je het beste kunt aanschaffen. Dat hoeft niet allemaal tegelijk. We beginnen nl gewoon met potlood en papier.

Kleur, schilderen. Kleuren maken (mengen) is kennismaken met de kleurenleer. Met primaire, secundaire en complementaire kleuren. En hoe het zit met de lichtwaarde van kleuren, en vooral: welk effect hebben ze in je schilderij? Naast het programma is er alle ruimte voor individueel werken; Gonny denkt met je mee!

Gevorderden die zelfstandig werken. Tekenen en schilderen, voor wie zijn voorkeur al gevonden heeft. De opgedane teken- en schilderervaring kan worden toegepast. Je komt van alles tegen, waar je niet zo direct een oplossing voor weet. Je gaat een experiment aan, je daagt je zelf uit. Gonny denkt met je mee!

Zaterdag 21 januari 2023
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 239,00
Mw. (Gonny) Geurts
10:00 - 12:00
Locaties: Veluvine, Veluvine (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Gonny) Geurts
(Gonny) Geurts
Gonny Geurts woont en werkt in Zeewolde. Ze is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Naast haar beeldende beroepspraktijk geeft ze als docente cursussen, workshops en rondleidingen. Communiceren over kunst vindt ze heerlijk, vandaar dat lesgeven een tweede natuur is geworden. Het mooiste moment is als de cursisten allemaal met totaal verschillend werk de deur uit wandelen. Dan is er voor beiden een persoonlijk resultaat bereikt! Gonny exposeert in binnen- en buitenland Gonny: “Bindend gegeven voor al mijn werk: Er is een “op het eerste gezicht” en een “op het tweede gezicht”. Er zijn altijd meer lagen. Het thema is vaak een hersenspinsel (inspiratie vanuit literatuur, filosofie, muziek of een dichtregel), dat haar aan het werk zet. Het begin van het schilderij is geheel open, de werkwijze vrij en spontaan. Als er maar iets is waar zij op kan reageren. Gaandeweg wordt haar duidelijk “waar het in dit schilderij om gaat”. Je kunt haar werk daarom het beste “abstract met figuratieve elementen” noemen, hoewel de figuratie door de beschouwer heel anders geïnterpreteerd kan worden - wat ze als meerwaarde beschouwt.