Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 1.06

Filosoferen: een levenshouding ontwikkelen

Filosoferen: een levenshouding ontwikkelen
Cursuscode: 1.06

De inhoud van deze cursus staat open en kan in samenspraak met de deelnemers (van de najaarscursus) nader ingevuld worden.

Er kan een keuze gemaakt worden voor een bepaalde filosoof, te denken valt aan: Plato, Seneca, Descartes, Nietzsche, of voor een filosofische stroming, te denken valt aan: platonisme, hedonisme/epicurisme, stoïcisme, materialisme. Of de keuze valt op een bepaald boek.

Welke keuze er ook gemaakt wordt, het doel van de cursus is om met elkaar verdiepend bezig te zijn met centrale filosofische onderwerpen en te komen tot een eigen filosofische (levens)houding.

Voor het deelnemen aan deze cursus is het niet nodig om de najaarscursus gevolgd te hebben.

Afhankelijk van de keuze zal het bet basismateriaal worden gevormd door een boek of door teksten en deze laatste worden via e-mail beschikbaar gesteld.


Dinsdag 5 februari 2019
6 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 76,00
Dhr. J (Jan) Timmerman
19:30 - 21:00
Locatie: Veluvine (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
J (Jan) Timmerman
J (Jan) Timmerman
Ik ben Jan Timmerman en ben werkzaam geweest als docent biologie en filosofie in het hoger beroepsonderwijs. Bij mijn cursussen staan de dialoog, het verhelderen van filosofische teksten en begrippen uit verschillende filosofische stromingen centraal. Daarbij treft mij telkens weer wat ik ook bij Plato lees: ???Hoe moeten wij leven???? De filosofie van de levenskunst, zowel de antieke (Griekse en Romeinse) als de moderne (Nietzsche, Foucault, Dohmen, Schmid) hebben mijn sterke interesse. Filosofie is eerst een manier van denken en wordt dan een wijze van leven waarvoor ik u graag uitnodig.