Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5.02

Italiaans 2

Italiaans 2
Cursuscode: 5.02

 L' Italiano, una lingua e un modo di Vita! (Italiaans, een taal en een levenswijze!) Bent u van plan om dit veelzijdige, kleurrijke en sfeervolle land te bezoeken? Of gaat u er al regelmatig naar toe en wilt u zich deze taal eigen maken om u er zich nog meer thuis te voelen?  Dan bent u bij ons in de Italiaanse les aan het goede adres. In deze cursus gebruiken we het boek ‘Allegro’, wat Italiaans is voor ‘vrolijk’. Elk hoofdstuk heeft een thema en aan de hand hiervan komen alle belangrijke vaardigheden aan bod. U leert de taal én de uitspraak met behulp van dramawerkvormen, audiovisuele oefeningen en door tijdens de lessen zoveel mogelijk Italiaans te horen en te spreken. Allora? Vi siete incuriositi? (En? Bent u al nieuwsgierig geworden?)

Dit is een cursus op niveau A1 en geschikt voor mensen die eerder 1 jaar Italiaans hebben genoten. In het nieuwe seizoen wordt gestart met hoofdstuk 5 van het boek - en tekstboek Allegro Nuovo 1. 

Bijzonderheden: In deze cursus wordt het boek ‘Allegro Nuovo 1’ van Intertaal (www.intertaal.nl) gebruikt. U dient dit zelf aan te schaffen. Het gaat om het tekstboek (ISBN 9789462936232) en het werkboek (ISBN 9789462936249).De totale kosten hiervan zijn ongeveer € 65,00. Beide boeken zijn oa. te bestellen via: 

https://intertaal.nl/article/9789462936232/allegro-nuovo-1-tekstboek--intertaal-augmented
https://intertaal.nl/article/9789462936249/allegro-nuovo-1-werkboek

Maandag 3 oktober 2022
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 354,00
Mw. M.D. (Daniela) Messinella
20:30 - 22:00
Locatie: Veluvine (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.D. (Daniela) Messinella
M.D. (Daniela) Messinella
Ciao, Ik ben Maria Daniela Messinella; uw docente Italiaans aan de VU Nunspeet. Van origine ben ik Italiaanse uit Sicilië, waar nog veel familie van mij woont. Ik ben getrouwd met Joost in Italië en samen hebben wij 2 jonge kinderen: Matteo en Sofia. Ik heb Italiaanse taal en letterkunde gestudeerd aan de universiteit van Utrecht en doceer al geruime tijd Italiaans. Het overdragen van mijn passie voor de Italiaanse taal en cultuur doe ik dan ook erg graag. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat de cursisten zich op hun gemak voelen en dat, met veel gezelligheid en laagdrempeligheid, de Italiaanse taal verworven wordt. Graag tot ziens in mijn lessen! Arrivederci!