Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5.71

Japans voor beginners

Japans voor beginners
Cursuscode: 5.71

Kijk je anime of Japanse vechtfilms, hou je van sushi, sake, udon of tempura, of ben je gewoon geïnteresseerd in Japanse cultuur? Wil je dolgraag Japans leren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is dit de cursus voor jou. In "Japans voor beginners 1" maak je een begin met het leren lezen en schrijven van het Japans. (Eerst hiragana, dan katakana en misschien nog een paar kanji). Dat is altijd het eerste deel van de les. Daarnaast leer je Japanse gesprekjes zoals begroeten, jezelf voorstellen, tellen, iets kopen, enz. Dat is altijd het tweede deel van de les. Het lesboek heb je nodig als naslagwerk en als oefenboek, verder moet je een schrift meenemen voor aantekeningen en om veel Japanse letters in te tekenen. De voertaal is Nederlands. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van diverse film- en geluidsfragmenten. Tenslotte leer je over een aantal aspecten van de fascinerende Japanse cultuur, zoals de bijzondere eetcultuur, de typisch Japanse mode en de religies. Deze cursus is een must voor iedereen die meer te weten wil komen over Japan.

Natasja de Kok, Japans voor beginners 1, ISBN 9789082604108 (downloadbare PDF / e-book) of ISBN 9789082604108 (papier). ca. EUR 30,00

Maandag 4 oktober 2021
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 390,00
Dhr. (Bertus) Bakker
19:30 - 21:00
Locatie: Veluvine (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(Bertus) Bakker
(Bertus) Bakker
Bertus Bakker heeft diepe interesse in talen. Hij heeft doctoraal Frans gestudeerd in Groningen. Hij heeft gewerkt als tolk, vertaler en docent Frans. Daarnaast boeien veel andere talen hem; Arabisch, Italiaans, Japans etc. Japans heeft hij geleerd vanaf 2013 in Montpellier bij Otsuka Mayumi sensei en Greisgut-san, daarna in Zwolle bij Tahon Talencentrum, in Amstelveen bij Nichiran, in Zoetermeer bij Natasja de Kok (auteur van het boek Japans voor beginners 1) en tijdens zijn reizen naar Tokyo. Hij geeft Frans aan bovenbouw HAVO/VWO in Zwolle. Verder hebben hoogbegaafde leerlingen in het B.O. zijn interesse en geeft hij lessen Japans aan deze en andere geïnteresseerde leerlingen. . In zijn franse lessen worden cursisten uitgenodigd om veel Frans te spreken. De feedback die daarop volgt dient om het taalniveau te verbeteren. Voorop staat het plezier dat je hebt of krijgt in het spreken van Frans.