Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5.31

Zweeds beginners

Zweeds beginners
Cursuscode: 5.31

Houdt u van Zweden als vakantieland, heeft u familie en/of vrienden in Zweden wonen of heeft u plannen om te emigreren naar Zweden? Dan is de Zweedse taal dé sleutel om met de inwoners van Zweden te communiceren over alledaagse dingen en u meer thuis te kunnen voelen in dit mooie land. In deze cursus wordt aan de hand van teksten en dialogen gewerkt aan de (uitbreiding van) de woordenschat, waarbij het accent verder ligt op de uitspraak, luistervaardigheid, conversatie en grammaticale kennis. Ter ondersteuning worden ook Zweedse teksten behandeld die aansluiten op onderwerpen uit het boek of op andere actuele en praktische zaken zoals het nieuws, het weer, muziek, literatuur, sport en vooral de cultuur.

Instap niveau:

Bijzonderheden: in deze cursus wordt het boek ‘Basiscursus Zweeds D1’ van uitgeverij Coutinho gebruikt. U dient dit zelf aan te schaffen. Het gaat om het tekstboek (ISBN 9789062831616).

Woensdag 9 oktober 2019
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 325,00
Mw. D.G. (Diana) Doornbos
19:30 - 21:00
Locatie: Veluvine (klik hier voor de adresgegevens)
D.G. (Diana) Doornbos
D.G. (Diana) Doornbos
Na mijn werkzame leven bij de overheid ben ik sinds 2010 Zweedse les gaan geven aan de Flevo Academie. Ik heb tijdens mijn studietijd twee zomers in Zweden gestudeerd aan de universiteiten van Lund en Uppsala. Met de opgedane kennis en ervaring heb ik, naast mijn werk, incidenteel als (tolk)vertaalster gefungeerd. In Groningen heb ik tijdens mijn studie ook Zweedse les gegeven aan de Volksuniversiteit. Sinds 2015 geef ik hier Zweedse les. Mijn doel is om op een enthousiaste wijze mijn kennis en ervaring te delen met cursisten.