Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5.32

Zweedse taal en cultuur

Zweedse taal en cultuur
Cursuscode: 5.32

Ga je voor je werk of op vakantie naar Zweden, heb je een Zweedse partner, vrienden of een vakantiehuis in Zweden? Misscien heb je plannen om te emigreren naar Zweden? Dan is kennis van de Zweedse taal de sleutel om te kunnen communiceren over de alledaagse situaties met de inwoners van Zweden.

Ook met meer kennis over de cultuur van het Zweedse volk, ga je je sneller thuisvoelen.

In deze cursus komen dagelijkse situaties aan bod in teksten en gesprekken. Er wordt met behulp van opdrachten en oefenen met elkaar, gewerkt aan de woordenschat, schrijf- en luistervaardigheid en uitspraak. Diverse aspecten van de cultuur, o.a. gewoontes en tradities, literatuur, muziek en kunst, zijn onderdeel van de cursus.

Instapniveau: Geen of weinig kennis van de Zweedse taal.

Boeken en materialen voor de cursus, zelf aan te schaffen:

Rivstart textbok en övningsbok A1/A2, ISBN 978-91-27-43420-2 en 978-91-27-43421-9; schrijvers: Paula Levy Scherrer & Karl Lindemalm. (te bestellen bij: Bol.com).

 

 

Woensdag 6 oktober 2021
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 16:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 160,00
Mw. D.G. (Diana) Doornbos
16:30 - 18:00
Locatie: Veluvine (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
D.G. (Diana) Doornbos
D.G. (Diana) Doornbos
Na mijn werkzame leven bij de overheid ben ik sinds 2010 Zweedse les gaan geven aan de Flevo Academie. Ik heb tijdens mijn studietijd twee zomers in Zweden gestudeerd aan de universiteiten van Lund en Uppsala. Met de opgedane kennis en ervaring heb ik, naast mijn werk, incidenteel als (tolk)vertaalster gefungeerd. In Groningen heb ik tijdens mijn studie ook Zweedse les gegeven aan de Volksuniversiteit. Sinds 2015 geef ik hier Zweedse les. Mijn doel is om op een enthousiaste wijze mijn kennis en ervaring te delen met cursisten.