Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5.31

Zweedse taal en cultuur (niveau A1-A2 ERK)

Zweedse taal en cultuur (niveau A1-A2 ERK)
Cursuscode: 5.31

Houd je van Zweden als vakantieland? Heb je familie en/of vrienden in Zweden wonen of heb je plannen om te emigreren naar Zweden? Dan is de Zweedse taal dé sleutel om met de inwoners van Zweden te communiceren over alledaagse dingen. Met de frisse, communicatieve cursus Året runt kun je je gemakkelijk verstaanbaar maken in het Zweeds en kom je veel te weten over de cultuur en gewoonten van het land. De nadruk ligt op dagelijkse communicatie.

Året runt bestaat uit een tekstboek, een oefenboek en online materiaal. Dit tekstboek bestaat uit twaalf lessen, een voor elke maand van het jaar. Elke maand heeft een eigen thema met bijbehorende feestdagen en gebruiken. De dialogen, leesteksten en cultuurkaders zijn daarop afgestemd. Verder wordt vooraf aan de lessen aandacht besteed aan de uitspraak en aan het eind is een lijst met grammaticale termen opgenomen. Het bijbehorende oefenboek bevat extra opdrachten.

Instal niveau: voor degenen die geen of een klein beetje Zweeds spreken.

Boeken: Året runt, basiscursus Zweeds Tekstboek, ISBN 978 90 469 0700 9,  € 39,95  en Året runt oefenboek, ISBN 978 90 469 0701 6, € 19,95  (beiden druk 1-2020) Boeken, niet bij de cursusprijs inbegrepen, zelf aanschaffen bij b.v.: Bol.com                  Prijzen boeken zijn onder voorbehoud.                                                                           

Woensdag 5 oktober 2022
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 322,00
Mw. D.G. (Diana) Doornbos
18:00 - 19:30
Locatie: Veluvine (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D.G. (Diana) Doornbos
D.G. (Diana) Doornbos
Na mijn werkzame leven bij de overheid ben ik sinds 2010 Zweedse les gaan geven aan de Flevo Academie. Ik heb tijdens mijn studietijd twee zomers in Zweden gestudeerd aan de universiteiten van Lund en Uppsala. Met de opgedane kennis en ervaring heb ik, naast mijn werk, incidenteel als (tolk)vertaalster gefungeerd. In Groningen heb ik tijdens mijn studie ook Zweedse les gegeven aan de Volksuniversiteit. Sinds 2015 geef ik hier Zweedse les. Mijn doel is om op een enthousiaste wijze mijn kennis en ervaring te delen met cursisten.