Volksuniversiteit Nunspeet

Bestellijst

Geen bestellingen

Kunst, Cultuur & Maatschappij

Wat is psychologie?

Psychologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het onderzoek naar het menselijk gedrag.
​Waarom doen mensen wat ze doen?
​Hoe worden mensen in hun gedrag beinvloed door hun sociale omgeving? 
​In dit kader past de cursus : de kunst van het communiceren.

Lees meer

De filosofie is een vorm van levensbeschouwing en tracht antwoord te geven op (levens)vragen als: "Wat is de zin van het leven?" Iemand die de filosofie beoefent is een filosoof of wijsgeer. Bij de Volksuniversiteit willen wij u kennis laten maken met de beginselen van de filosofie.

Lees meer
Binnenkort: Filosofie
Filosoferen: een levenshouding o... 6 x op Din 05-02-2019 19:30 - 21:00

Bent u nieuwsgierig naar de sterrenhemel en vraagt u zich wel eens af wat onze plaats in deze onmetelijke ruimte is? Dan is deze cursus misschien iets voor u. We gaan het hebben over de basisbegrippen, de geschiedenis van de sterrenkunde, welke bewegingen we zien, de planeten en andere objecten, zons‐ en maansverduisteringen, sterren en sterrenbeelden en hulpmiddelen om dit alles waar te nemen.

Bijzonderheden: in deze cursus gebruikt de docent eigen materialen (rijk geïllustreerd cursusboek en draaibare sterrenkaart). U kunt de kosten hiervoor (€ 25,‐) contant aan hem voldoen.

Lees meer

Heeft u altijd al willen weten hoe de effectenbeurs werkt? Wat zijn valkuilen en waar liggen kansen? Waar moet ik goed op letten als (beginnende) belegger? Kees Vijfhuizen, een ervaren vermogensbeheerder, neemt u mee in de wereld van beleggen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk legt hij uit wat aandelen, obligaties en derivaten zijn. Maar ook hoe de geopolitiek en macro economie invloed kan hebben op uw beleggingen. Na deze introductie bent u beter in staat om te bepalen of beleggen iets voor u is. Ook als u niet wilt beleggen is deze korte introductie zeker de moeite waard om de financiële wereld beter te kunnen begrijpen.

Lees meer

Je geniet van je kind(eren) en probeert hen een goede basis mee te geven. En toch komt u situaties tegen die u niet zo goed kunt oplossen. Want hoe reageert u op de driftbui van uw 8‐jarige zoon? Of hoe bereikt u uw 14‐jarige puberdochter? In deze cursus bespreken we op een luchtige wijze de verschillende invalshoeken van opvoeden. U leert over de gemiddelde ontwikkeling van kinderen en de mogelijke valkuilen. Uiteraard bespreken we ook de balans tussen werk/gezin en de invloed van kinderopvang of opa’s en oma’s. Het resultaat? Meer vertrouwen in je opvoedrol en meer plezier in je gezin!

Lees meer